Cosmos Business Systems: 30 years with more to come

Cosmos Business Systems: 30 years with more to come

Φέτος, ένας από τους μεγαλύτερους systems integrators στην Ελλάδα στο χώρο της τεχνολογίας και των τηλεπικοινωνιών συμπληρώνει 30 χρόνια συνεχούς παρουσίας. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα, εάν σκεφτεί κανείς ότι ο συγκεκριμένος ιδιαίτερα ανταγωνιστικός χώρος, τις τρεις προηγούμενες δεκαετίες πέρασε κυριολεκτικά από «σαράντα κύματα».

 

 

Κι όμως, οι σωστές επιχειρηματικές αποφάσεις και η στρατηγική που έχει χαράξει η διοίκηση έκαναν την Cosmos Business Systems, όχι μόνο να καταφέρει να βγει αλώβητη από την οικονομική κρίση, αλλά ακόμα πιο δυνατή με ξεκάθαρο όραμα για το μέλλον. Άλλωστε δεν αποτελεί μυστικό το γεγονός ότι ανεξαρτήτως κλάδου, οι επιχειρήσεις εκείνες που καταφέρνουν να επιβιώνουν είναι αυτές που έχουν συνεχώς το βλέμμα τους στραμμένο στο μέλλον. Η πορεία της Cosmos Business Systems όλα αυτά τα χρόνια αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι ακολουθεί πιστά αυτόν τον «κανόνα» καταφέρνοντας να απορροφά ταχύτατα όλες τις νέες τεχνολογικές τάσεις.

 

 

Πλέον, η Cosmos Business Systems έχει εδραιωθεί στην αγορά ως ένας από τους μεγαλύτερους τεχνολογικούς ομίλους της χώρας, ενώ αξίζει να τονίσουμε ότι αποτελεί τον πιο δυναμικό cloud integrator στην Ελληνική αγορά, κάτι που αποτελεί φυσική εξέλιξη του μεγαλύτερου systems integrator.

 

Σε έναν κόσμο που αλλάζει συνεχώς με το λεγόμενο digital disruption και το Industry 4.0 να βρίσκονται προ των πυλών, η Cosmos Business Systems είναι έτοιμη να υλοποιήσει για λογαριασμό των πελατών της όλες τις αναδυόμενες τεχνολογίες που θα αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν και επικοινωνούν και θα τις βοηθήσει να κάνουν τη διαφορά. Με ισχυρές συνεργασίες με μερικούς από τους κορυφαίους κατασκευαστές hardware και software και πελάτες τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς και δημόσιους οργανισμούς, η Cosmos Business Systems είναι ξεκάθαρα ο συνεργάτης που μπορεί να εμπιστευθεί κάθε εταιρεία για τον ψηφιακό της μετασχηματισμό.

 

 

Η Cosmos Business Systems είναι έτοιμη να εισέλθει στην νέα τεχνολογική εποχή που διαμορφώνεται από τις διεθνείς τάσεις της συνδρομητικής πληροφορικής, του centralized computing, του IοT και των εξελιγμένων μορφών διαχείρισης λογισμικού Big Data και Artificial Intelligence, οι οποίες θα αποτελέσουν το νέο πεδίο ανταγωνισμού αλλά και το νέο στοίχημα των επόμενων ετών. Για τον λόγο αυτό η εταιρεία θα επενδύσει σε ανθρώπινο δυναμικό και υποδομές €5 εκ. την επόμενη 3ετία.

 

Με το βλέμμα στο μέλλον

Η Cosmos Business Systems είναι ένας από τους λίγους systems integrators στην Ελλάδα που προσφέρει λύσεις που καλύπτουν σε φάσμα 360 μοιρών όλες τις ανάγκες μιας επιχείρησης – μεσαίας και μεγάλης – σε εξοπλισμό, λογισμικό, υπηρεσίες και τηλεπικοινωνίες. Αυτό που προσφέρει η Cosmos Business Systems είναι λύσεις υψηλού επιπέδου «με το κλειδί στο χέρι», όπως θα λέγαμε. Όλα αυτά τα χρόνια παρουσίας της στην Ελληνική και διεθνή αγορά, η Cosmos Business Systems έχει παραμείνει πιστή στο όραμά της να προσφέρει υψηλής ποιότητας προϊόντα τεχνολογίας, υπηρεσιών και λύσεων προς τους πελάτες της για την μεγιστοποίηση της παραγωγικότητας και ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος τους.

 

Καθώς η Cosmos Business Systems προσπερνά την πρώτη 30ετία της με επιτυχία, ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον με τη δύναμη που της δίνουν οι ισχυρές συνεργασίες της, οι άνθρωποί της και οι πελάτες της.

 

Η παρουσία της εταιρείας σε τεχνολογίες αιχμής στους τομείς των τηλεπικοινωνιών, του ηλεκτρονικού εμπορίου και του λογισμικού, μαζί με την πολύ ισχυρή θέση που έχει στον τομέα του εξοπλισμού και των υποδομών, αποτελούν τους κύριους άξονες ανάπτυξής της. Ο άμεσος στόχος της εταιρείας είναι η καλύτερη αξιοποίηση όλων των πόρων του ομίλου, το άνοιγμα νέων αγορών και ευκαιριών και την εξεύρεση νέων τρόπων για τη δημιουργία ουσιαστικής αξίας για τους πελάτες της.

 

Άλλωστε, η παράλληλη ανάπτυξη υποδομών και τεχνογνωσίας του ανθρώπινου δυναμικού, μαζί με την ισχυρή κεφαλαιουχική βάση, εγγυώνται την αρμονική εξέλιξη της ανταγωνιστικής θέσης της εταιρείας στο μέλλον.

 

Δεν θα ήταν, λοιπόν, υπερβολή να λέγαμε ότι η πορεία της Cosmos Business Systems αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλες τις εταιρείες του κλάδου.

 

 

Στο άμεσο μέλλον τεχνολογίες όπως blockchain, Artificial Intelligence, machine learning, Internet of Things και ρομποτική μαζί με ταχύτατα ευρυζωνικά δίκτυα θα αποτελούν αυτό που έχει επικρατήσει να ονομάζεται ως η τέταρτη βιομηχανική επανάσταση (Industry 4.0). Ο λεγόμενος ψηφιακός μετασχηματισμός δεν είναι απλά μια ευχή, αλλά μια ανάγκη, διότι η ανάπτυξη της οικονομίας περνά αναγκαστικά μέσα από την υψηλή τεχνολογία και αποτελεί τη μόνη κατεύθυνση για βγει η χώρα από την κρίση. Τόσο οι επιχειρήσεις, όσο και ο κρατικός μηχανισμός στο σύνολό του, θα πρέπει να εκσυγχρονιστούν υιοθετώντας τις νέες τεχνολογίες και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να γίνει γρήγορα. Εταιρείες όπως η Cosmos Business Systems, μπορούν όχι απλά να ισχυριστούν, αλλά να υποσχεθούν ότι είναι σε θέση να αναλάβουν αυτό το δύσκολο έργο. Η επιτυχημένη τριακονταετής πορεία της εταιρείας, έχει δείξει ότι όχι μόνο ακολουθεί, αλλά οδηγεί τις εξελίξεις, διαθέτοντας το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό, την τεχνογνωσία, τους πόρους, αλλά και τη βούληση να αποτελέσει τον βασικό παίχτη στο δρόμο του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας.

 

Το όραμα της εταιρείας για το μέλλον είναι φιλόδοξο, ο δρόμος θα είναι σίγουρα δύσκολος, αλλά μην ξεχνάμε ότι έτσι ακριβώς ξεκίνησε η Cosmos Business Systems πριν από 30 χρόνια: με ένα φιλόδοξο και μεγαλεπήβολο όραμα για το μέλλον. Το μέλλον είναι τώρα και η Cosmos Business Systems είναι έτοιμη να εισέλθει στη νέα τεχνολογική εποχή που διαμορφώνεται.

 

 

 

 

 


Leave a comment

Filtered HTML

  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.