Οι πόλεις του μέλλοντος

Οι συνεχείς εξελίξεις στους κλάδους της τεχνολογίας και της επιστήμης τα τελευταία χρόνια έχουν μεταμορφώσει ολοκληρωτικά την καθημερινότητά μας, αποδεικνύοντας πως τα θεμέλια έχουν ήδη μπει για αυτή τη νέα πραγματικότητα όπου τα πάντα γύρω μας θα γίνουν πιο «έξυπνα» από ποτέ.

 

Αυτόνομες  κατασκευές σπιτιών, υποθαλάσσιες πόλεις και τρισδιάστατα σπίτια, θα αποτελέσουν το σκηνικό του μέλλοντος. Κτίρια με τα δικά τους μικροκλίματα και πόλεις χτισμένες στους ουρανούς είναι επίσης ανάμεσα στα εντυπωσιακά επιτεύγματα της μηχανικής του μέλλοντος. Oι αρχιτέκτονες του αύριο δεν θα προχωρούν απλά προς τα σύννεφα, αλλά και βαθιά κάτω από το έδαφος. Οι μελλοντικές πόλεις προβλέπεται ότι θα  αποτελούνται από πολυεπίπεδες υπόγειες κατασκευές.

 

Την ίδια ώρα, οι μετακινήσεις του μέλλοντος θα περιλαμβάνουν έξυπνους δρόμους με  ψηφιακές γέφυρες που θα καλύπτουν όλη την πόλη. Ειδικοί, προβλέπουν ότι οι διαστημικοί σταθμοί θα γίνουν κοινός τόπος, ώστε οι μελλοντικές γενιές να μπορούν να μεταφερθούν στον τοπικό τους σταθμό και να πάρουν την επόμενη διαστημική κούρσα. Τα ποδήλατα θα παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο για τις μετακινήσεις εντός των πόλεων, ενώ θα καθιερωθούν και οι μετακινήσεις από αέρα με drones σε μια προσπάθεια να ελαττωθεί το μποτιλιάρισμα.

 

Τα ολογράμματα αναμένεται να φέρουν την επανάσταση στον χώρο της εργασίας αφού η φυσική παρουσία σε ένα meeting θα αποτελεί κάτι το ξεπερασμένο. Ολογράμματα καθηγητών θα δίνουν διαλέξεις στα Πανεπιστήμια και η φυσική παρουσία δεν θα είναι απαραίτητη πουθενά.

 

Όσο εντυπωσιακά και αν φαντάζουν όλα τα παραπάνω, μπορεί κάποιος να μην πιστεύει ότι θα γίνουν πραγματικότητα ή να βιαστεί να πει ότι πολλά από αυτά ίσως να μην προλάβει ο ίδιος να τα ζήσει, συνεπώς να αδιαφορήσει. Θα μπορούσε ο καθένας μας να συμβάλλει στην τεχνολογική αλλαγή και να είναι μέρος αυτής αντί απλός παρατηρητής;

 


Leave a comment

Filtered HTML

  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.

Plain text

  • Δεν επιτρέπονται ετικέτες HTML.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.